Ondertussen is de uitslag voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend, maar er blijft nog een vraag over. Zorgt dit voor veranderingen voor het woningmarktbeleid in Rotterdam? Hoe interessant is Rotterdam voor woningbeleggers? Vastgoedadviseur CBRE heeft er informatie over vrijgegeven.
De strenge regelgeving maakt het moeilijker om nieuwe bouwprojecten te ontwikkelen. Dit gegeven was al duidelijk voor de verkiezingen. Ondanks dat ziet CBRE de kansen voor Rotterdam positief in. In Rotterdam ontstaan er steeds meer beleggingsproducten, vooral de Maasstad is interessant voor beleggers.
In 2018 slaagde de huidige regenboogcoalitie van VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA en CU-SGP erin Leefbaar Rotterdam uit het stadsbestuur te weren. Alleen is de coalitie haar meerderheid kwijt. Leefbaar Rotterdam is opnieuw de grootste partij.
Niet over alle onderwerpen valt te discussiëren. Zo zijn alle partijen het erover eens dat er meer betaalbare woningen moeten komen. Deze woningen zijn bedoeld voor iedereen. Van studenten tot ouderen. Waar partijen het moeilijker over eens lijken te worden, is hoeveel sociale woningen van het totale aantal woningen gebouwd zal worden. VVD vindt bijvoorbeeld dat er te veel sociale huur is, terwijl bijvoorbeeld Leefbaar vindt dat de sociale woningen die er nu zijn behouden moeten worden of zelfs meer gebouwd moet worden.
Bron: Vastgoedmarkt.nl | Beeld: AM